Praktijk voor Stottertherapie

Praktijk voor Stottertherapie Jolijn Soenens

Spoorwegstraat 59, 8200 Sint-Michiels Brugge

email: jolijn.soenens@gmail.com - gsm: (0498) 20 00 16

Onderzoek

Tijdens het onderzoek wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van gestandaardiseerde en genormeerde tests en vragenlijsten.

 

De resultaten van het onderzoek worden uitgebreid toegelicht. Indien gewenst volgt er ook een bespreking op school.

Therapie

We geven Sociaal Cognitieve Gedragstherapie voor stotteren.

 

De therapie wordt individueel aangepast aan de cliënt en zijn omgeving. Er is ruimte voor overleg en bijsturing zodat de therapie zo goed mogelijk aansluit bij de hulpvraag van de cliënt.

Wie?

Jolijn Soenens

Ik ben Jolijn Soenens en ik ben logopediste met als specialisatie stotteren. Ik ben in 2006 afgestudeerd als logopediste aan de KHBO (nu VIVES). In 2007-2008 heb ik de bijkomende opleiding tot stottertherapeute gevolgd bij CIOOS (Centrum voor Informatie, Onderzoek en Opleiding van Stotteren). En in 2011 ben ik gestart met mijn zelfstandige praktijk. Sinds 2013 ben ik ook medeverantwoordelijk voor de Overlegkring voor Stottertherapeuten in West-Vlaanderen. We komen 2 keer per jaar samen om op een hoog niveau over stotteren en stottertherapie te leren en te discussiëren. Daarnaast geef ik ook lezingen over stotteren voor leerkrachten, zorgcoördinatoren en directies. We volgen ook geregeld bijscholingen en opleidingen zodat we op de hoogte blijven van de nieuwste en wetenschappelijke informatie over stotteren.

 

Sien Hermans

Ik ben Sien Hermans en studeerde af als logopediste aan de KULeuven in 2017. Tijdens mijn vooropleiding werkte ik voor het eerst samen met personen die stotteren. Het belang van een goede opleiding daarvoor werd me al snel duidelijk. In 2019 – 2020 volgde ik dan ook de bijkomende opleiding tot stottertherapeute bij CIOOS (Centrum voor Informatie, Onderzoek en Opleiding van Stotteren). Sinds september 2020 werk ik in de Praktijk voor Stottertherapie van Jolijn Soenens. Ook geef ik lezingen over stotteren om de nauwe omgeving van personen die stotteren te begeleiden. Daarnaast volg ik geregeld bijscholingen en opleidingen, zodat we onze therapieën steeds kunnen afstemmen op nieuwe inzichten over stotteren.

 

 

Tarieven

Momenteel is er geen conventie en zijn de tarieven vrij.

 

Op vraag van de beroepsvereniging VVL passen we onze tarieven aan.

 

Voor stottertherapie is in de meeste gevallen terugbetaling mogelijk via het RIZIV. Indien aan alle voorwaarden is voldaan, is er een terugbetaling. Is er geen terugbetaling mogelijk, dan bieden de meeste ziekenfondsen via de aanvullende verzekering terugbetaling aan. Deze terugbetaling is voor elk ziekenfonds verschillend. Het is aan te raden om meer informatie te vragen bij uw ziekenfonds.

 

Voor de specifieke tarieven: klik hier

  Honorarium vanaf 01/04/2022 Tegemoetkoming via RIZIV en ziekenfonds Remgeld
Bilanzitting (30 min)  € 40,54 € 25,66 € 14,88
Evolutiebilan € 66,80 € 36,27 € 30,53
Individuele behandelingszitting van 30 min € 33,40 € 22,83 € 10,57
Individuele behandelingszitting van 60 min € 66,80 € 45,89 € 20,91

Tips

Hier vindt u een aantal tips die helpen bij het contact met kinderen en mensen die stotteren.

Dit zijn algemene aanbevelingen die in therapie worden aangevuld met specifieke raadgevingen op maat van het kind of de persoon die stottert.

 

Voor mensen, scholen of verenigingen die meer informatie over stotteren wensen, geven we ook voordrachten. Contacteer ons gerust voor meer informatie

Contact

Praktijk voor Stottertherapie

Spoorwegstraat 59

B8200 Sint-Michiels Brugge

 

Jolijn Soenens

gsm: (0498) 20 00 16

e-mail: jolijn.soenens@gmail.com

 

Sien Hermans

gsm: (0487) 11 26 87

e-mail: sien.hermans.logo@gmail.com